Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Wibi Soerjadi zet landgoed in Zeist weer in verkoop

Het landgoed van Wibi Soerjadi in Zeist staat weer in de verkoop. De verkoop van landgoed Wulperhorst geschiedt op basis van een gesloten online inschrijving via veilinghuis Troostwijk. 
Door BuzzE/NU.nl

De periode van bieden begint op 13 december en duurt tot 20 januari, meldt Bekende Buren.

Het woonhuis van Soerjadi heeft een woonoppervlakte van maar liefst 2306 vierkante meter en bestaat uit totaal veertig kamers. Er zijn tien slaapkamers en twee badkamers. Verder zijn er nog een ontvangstruimte, een fitnessruimte, een diner- en een zitkamer en een biljartkamer met bar. Dit alles is verdeeld over vier woonlagen.

Buiten bevindt zich een koetshuis met een woonoppervlakte van 523 vierkante meter. De tuin rondom de woning is vijf hectare groot. De erfpacht voor dit alles bedraagt 75.000 euro per jaar. De nieuwe bewoner zal ook rekening moeten houden met verbouwingskosten die geraamd zijn op 600.000 euro.

Geruchten

Het is niet duidelijk of de beslissing om het huis te verkopen te maken heeft met de vermeende schulden die de pianist volgens enkele media zou hebben.

In augustus 2015 werd bekendgemaakt dat Soerjadi zou zijn opgelicht door zijn voormalige manager. Het zou gaan om een bedrag van 70.000 euro. Aan de andere kant beweert manager Juri Hoedemakers dat het geld van hem is.

Geldproblemen

Oscar Hammerstein, de advocaat van Soerjadi, zei in augustus in een interview met RTL Boulevard al dat het landgoed van Soerjadi erg prijzig is. "Wibi heeft een veel te duur huis, dat op de grond van een ander staat. Dat betekent dat al zijn inkomsten opgaan aan het wonen in dat prachtige huis. In de tijd dat hij 100.000 cd’s verkocht was het geen enkel probleem, maar nu hij het moet hebben van concerten, van toegangskaartjes van het publiek, is het een stuk minder makkelijk".


Lees meer over:

Wibi Soerjadi

Aanbevolen artikelen