Verschillende Britse media melden dat Prins Harry een nieuwe liefde heeft gevonden: Suits-actrice Meghan Markle. De twee leerden elkaar kennen in Toronto, waar de prins aanwezig was bij de lancering van de Invictus Games.

De 35-jarige actrice is na het evenement meerdere keren in Londen geweest. Ook is ze de prins gaan volgen op sociale media. Markle deelde bovendien een foto op Instagram van Buckingham Palace, waar ze vrienden van Harry zou hebben ontmoet. Daarnaast werd ze gezien in het voor royals gereserveerde vak bij tennistoernooi Wimbledon.

Meerdere Britse tabloids stellen dat de 32-jarige prins "tot over zijn oren" verliefd is op de drie jaar oudere Markle, die in de populaire serie Suits de rol van Rachel Zane speelt. "Hij is gelukkiger dan ooit. Ze nemen de tijd om van elkaars gezelschap te genieten. Er is een duidelijke chemie tussen de twee", aldus een ingewijde in Sunday Express.

Een woordvoerder van Kensington Palace laat aan Us Weekly weten geen uitspraken te doen over het privéleven van de prins.

Zowel Markle als de prins verrichten veel vrijwilligerswerk. De prins verbleef dit jaar drie weken in Malawi, waar hij meewerkte aan de verhuizing van ruim 250 olifanten. De Amerikaanse actrice bezocht ook het Afrikaanse continent in haar rol als advocaat bij de Verenigde Naties voor gelijke rechten voor vrouwen. Ze bezocht in Ghana onder meer een vluchtelingenkamp en sprak met vrouwelijke parlementsleden.

Relatie

In een eerder interview met de Sunday Times liet de prins weten dat hij wil wachten met het naar buiten brengen van een eventuele relatie, totdat zeker is dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden. "Want een invasie in haar privéleven gaat ongetwijfeld gebeuren."

Volgens The Sun wil de prins de relatie stilhouden om Markle niet af te schrikken. "Maar hij weet ook dat het niet lang een geheim kan blijven."

Prins Harry had eerder relaties met Chelsy Davy en Cressida Bonas. Markle was eerder getrouwd met filmproducent Trevor Engelson. In 2013 scheidde ze van hem.