Joop Braakhekke heeft hoop gevestigd op immuuntherapie in strijd tegen kanker

Joop Braakhekke heeft steeds grotere twijfels of hij de uitgezaaide alvleesklierkanker zal overleven. De voormalig kok hoopt dat de immuuntherapie die hij in Duitsland onderging, aanslaat.

Volgens de tv-persoonlijkheid slaat de therapie slechts bij 25 procent van de patiënten aan.  "En bij de een laat het effect langer op zich wachten dan bij de ander. Als de therapie uit Duitsland niet aanslaat is het toch 'einde verhaal'. Het is een gevecht op leven en dood", zegt hij tegen De Telegraaf.

De voormalig kok weegt nog maar 65 kilo. ''Ik heb al veertien dagen of langer niet meer gegeten", vertelt hij. 

Vorige week gingen Braakhekke en zijn partner Wim Nijkamp een geregistreerd partnerschap aan tijdens een korte ceremonie in het ziekenhuis. ''Ik deed het voor Wim'', vertelt Braakhekke. ''Ik wil dat alles goed is geregeld, voordat het te laat is."

Emoties

De 75-jarige Braakhekke blijft nuchter. ''Je kunt nu wel in opstand komen en overal emoties bij halen en oproepen, maar er is toch niks meer aan te doen."

Hij windt zich niet meer op over zijn lot. "Ik heb keihard gewerkt en daarna heel bewust een punt gezet achter mijn professionele leven. Ik hoopte nu vooral leuke dingen met Wim te kunnen doen. Maar dat zit er kennelijk niet in en dat is jammer."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie