De man die in de nacht van dinsdag op woensdag de ster van Donald Trump op de Walk of Fame heeft vernield, is aangehouden door de politie van Los Angeles.

Meerdere getuigen legden de vernieling vast, wat de zoektocht naar de dader vergemakkelijkte, laat The Hollywood Reporter weten. In één van de video's is te zien dat de man vertelt dat hij familieleden heeft die seksueel misbruikt zijn en dat hij mede daarom boos is op Trump.

Deadline publiceerde woensdag een video van de dader, waarin te zien is dat hij met een pikhouweel en moker de ster te lijf ging. Hij droeg veiligheidskleding en had het trottoir afgezet, waarmee hij de indruk wekte dat hij in opdracht van de gemeente werkte.

Video: Man vernielt ster Donald Trump op Walk of Fame

Man vernielt ster Donald Trump op Walk of Fame
36
Man vernielt ster Donald Trump op Walk of Fame

Veilen

De man, die zichzelf Jamie Otis noemt, liet aan Deadline weten dat hij de ster wilde verwijderen om deze vervolgens te kunnen veilen. De opbrengst wilde hij schenken aan de vrouwelijke slachtoffers van de seksuele escapades die Trump de afgelopen jaren maakte.  

Momenteel is men bezig om de ster te repareren. Het kan nog enige dagen duren voordat bezoekers van de Walk of Fame weer over de ster mogen lopen.