Sprinter Churandy Martina zou na zijn sportcarrière graag hacker worden. De Curaçaoënaars wil zijn interesse voor technologie graag gebruiken om de politie te helpen. 

Martina is nu nog vooral bezig met de Olympische Spelen van 2020, maar kijkt ook al verder vooruit. "Ik heb ook al plannen voor na mijn pensioen hoor. Ik zou bijvoorbeeld wel hacker willen worden; ik houd van technologie en zou daarvoor wel naar school willen gaan. Maar dan wil ik wel een goede worden, om de politie te helpen, hahaha", vertelt hij in tijdschrift Runner's World

Toch wil de sprinter de sportwereld niet helemaal gedag zeggen. "Maar misschien word ik toch beter coach. Dan kan ik jonge mensen bijbrengen wat ik allemaal heb geleerd om ze ook zo ver te krijgen als ik ben gekomen. Ik denk ook dat ik een goede coach zou zijn, met alles wat ik weet, ook van de mentale kanten. En gewoon, vanwege hoe ik ben."

Foundation

Ook heeft Martina plannen met de Churandy Martina-foundation, waarmee hij talentvolle jongeren op Curaçao probeert verder te helpen. "Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nu te weinig tijd voor heb. Wat ik in de toekomst graag zou doen, is een internaat openen dat kinderen helpt hun talenten te ontplooien - of dat nou is op het gebied van sport, of iets anders." 

"Er zijn veel jonge mensen op Curaçao die geen mensen om zich heen hebben die hen kunnen helpen, maar ik vind dat wel heel belangrijk, want als het goed gaat met onze kinderen, dan komt het ook goed met ons."