Ferry Doedens was bang dat niemand nog met hem wilde werken nadat bekend werd dat hij verslaafd was aan cocaïne. Door deel te nemen aan positieve televisieprogramma’s wil de acteur laten zien hoe het nu met hem gaat.

"Met mijn deelname aan bijvoorbeeld Dance Dance Dance, een heel positief programma, vond ik het fijn om het publiek te laten zien dat het goed met me gaat. Mensen weten wat er is gebeurd, die vragen het zich af. Ik heb toch een soort bewijsdrang", vertelt Doedens in gesprek met het AD

De 26-jarige acteur begrijpt dat mensen zich ruim een jaar later nog steeds afvragen hoe het nu met hem gaat. "Door wat er vorig jaar is gebeurd, zag ik in dat ik harder moet werken. Af en toe moet je eerst goed de grond raken voordat je weet: dit is niet oké. Het heeft mij de ogen geopend."

Statement

Kort nadat hij werd ontslagen bij Goede Tijden, Slechte Tijden zag Doedens het somber in. "Het gevoel dat niemand me meer wil hebben, kan ik zo makkelijk terughalen. Ik was daar, toen het nieuws over mijn ontslag naar buiten kwam, echt heel bang voor. Ik werd zo misselijk... alsof er een naaste was overleden", aldus Doedens. 

Toch wist de acteur zich snel te herpakken nadat het nieuws naar buiten kwam. "Ik hou zo veel van wat ik doe. Toen we vier dagen later een statement naar buiten brachten, viel er een last van mijn schouders. De reacties waren zo lief. Ik dacht: ja, ik ga aan mezelf werken, het leven is mooi. Ik kán dit."

De acteur heeft nu weer vertrouwen in zijn carrière. "Ik weet dat het niet aan mijn kunnen ligt. Ik vind dit vak fantastisch en ik wil er alles uit halen. Ik werk nu toe naar een mooie carrière. Dat wat ik nu doe, vind ik zo leuk."