Er loopt geen strafrechtelijk onderzoek tegen Justin Timberlake voor het maken van een selfie in een stemhokje in Memphis. 

Dinsdag kwam naar buiten dat de zanger een celstraf van dertig dagen zou riskeren door het maken van de selfie. Het is in Tennessee verboden voor kiesgerechtigden om beelden of geluidsopnames te maken in het stemhokje.

De officier van justitie van het district Shelby County zegt dat het statement over het onderzoek naar Timberlake, niet klopt. Het kantoor gaf het statement uit zonder medeweten van officier Amy Weirich.

"Ik ben op een conferentie elders. Niemand van ons kantoor doet onderzoek naar deze zaak en dat gaat ook niet gebeuren", zei Weirich. 

Oproep

Zelf schreef de zanger bij zijn foto: "Hee jij daar. Ik ben net van Los Angeles naar Memphis gevlogen om te gaan stemmen. Er is geen excuus lieve mensen. Misschien kun je in je eigen stad ook alvast stemmen en doe het anders op 8 november. Kies ervoor je te laten horen. Als je niet stemt, kunnen we je niet horen. Kom naar buiten en stem!"