Chantal Janzen voelt zich ongemakkelijk zodra ze een schnabbel krijgt aangeboden. Vaak weigert ze de lucratieve aanbiedingen van bedrijven.

"Ik kreeg een keer een aanvraag van een melkfabrikant om in het voorjaar de koeien de stal uit en de wei in te laten gaan en te zeggen: 'Zo, ga nu maar lekker melk geven.' Daar zou ik veel geld voor krijgen, maar ik kan dat niet", vertelt de 37-jarige presentatrice in gesprek met Volkskrant Magazine.

Janzen noemt dat een handicap. "Lang geleden deed ik zoiets weleens omdat ik onder de indruk was van de ongelofelijke bedragen die je ervoor krijgt. Maar dan stond ik op een bedrijfsfeestje en dat vond ik dan zó erg dat ik fantaseerde dat de hele boel er ontplofte. Dat moet ik dus gewoon niet doen. Dan maar minder op vakantie."

Bertha 7

De musicalactrice herkent de angst dat ze mogelijk in de toekomst veel minder gaat verdienen, maar zegt dat de weerzin momenteel groter is. "En ik heb de keuze. Zo niet, dan sla ik Bertha 7 ook op haar kont, hoor. Nu kan ik denken: vind ik het leuk? En dat zijn soms andere dingen dan mensen denken."

"Niet iedereen snapt waarom ik al vijf jaar De jongens tegen de meisjes presenteer. Laatst zei iemand: 'Jij hoeft dat soort programma's toch niet meer te doen?' Maar geen haar op mijn hoofd die zo denkt. Ik pis tijdens de opnamen in mijn broek van het lachen."