Roxeanne Hazes heeft een periode gehad waarin ze bang was voor alcoholische dranken. Dat kwam mede door het verleden.

"Ik vond mijn vader het leukst als hij nuchter was", vertelt de 23-jarige zangeres in gesprek met Het Parool. "Als hij net wakker was en ik bij zijn eerste koppie thee bij hem op schoot kroop. Lekker kletsen. En trots dat ik dan was als hij zei: 'Nou, je kunt wel merken dat je een jaar ouder bent dan je broer, hoor'."

Hazes zegt dat haar overleden vader 's avonds vaak anders was. "Dan was hij er toch niet helemaal bij. Ik heb absoluut geen nare jeugd gehad, maar ik heb wel dingen gezien die je als klein meisje niet hoort te zien. Maar de angst die ik lang had voor drank, ben ik nu wel kwijt. Ik heb gelukkig ook een goede dronk. Ik vind iedereen aardig en lief als ik wat op heb, niemand die last van me heeft. Als ik een kwade dronk had gehad, zou ik echt nooit meer drinken."

Geen rem

Tegenwoordig gaat de muzikante aardig los als ze aan stappen is. "Dat doe ik niet elk weekend, maar als ik ga stappen, dan ga ik ook echt stappen. Dat is mijn probleem: ik heb geen rem. Dan moet ik ook echt wel iemand hebben die een beetje op mij en mijn spulletjes let."