Frank Masmeijer schaamt zich voor verdenking van drugssmokkel

Frank Masmeijer schaamt zich voor het feit dat hij verdacht wordt van drugssmokkel. Hoewel de voormalig televisiepresentator met klem ontkent dat hij schuldig is, vindt hij het erg vervelend dat hij een ander imago heeft gekregen.

Dat vertelt de oud-presentator donderdagavond in RTL Late Night. "Ik vind het heel erg voor mijn familie. De afgelopen maanden zijn zoveel dingen uitvergroot in de pers."

De Deventenaar noemt een voorbeeld. "Zo schreef de Telegraaf dat ik het brein zou zijn in deze cocaïnezaak. Alles wordt zo uitvergroot. Ik ben volgens de media drugs- en gokverslaafd geweest, ik zou een drugsdealer zijn, ga zo maar door. Dan denk ik: wordt er alleen maar vuil gespeeld in de wereld?"

Hoewel Masmeijer zegt dat de berichtgeving in de media "absoluut niet klopt", is hij nog samen met zijn advocaat aan het overwegen om juridische stappen te ondernemen. "Mijn advocaat is ermee bezig, maar in Nederland bereik je zo weinig met zo'n proces. Daarnaast kun je na zo'n actie het nooit goedmaken met mij."

Verdacht

Masmeijer werd in oktober 2014 van zijn bed gelicht in zijn woning in Antwerpen. Hij wordt verdacht van de import van ruim 400 kilo cocaïne uit Colombia, die hij tussen een zending bananen zou hebben verstopt. Hiervoor zat hij ruim acht maanden in Belgische gevangenissen. Eind juni werd hij vrijgelaten. De verwachting is dat de zaak in 2017 wordt behandeld.

De voormalig NCRV-presentator hoopt dat de rechter volgend jaar het woord 'onschuldig' uitspreekt. "Maar ik weet zeker dat veel mensen zullen blijven denken dat ik een drugsdealer ben. Zo blijft het."

NCRV

De presentator maakte in de jaren tachtig en negentig verschillende grote showprogramma’s bij de NCRV. IN 1994 werd Masmeijer onverwacht ontslagen, omdat hij niet meer bij de omroep zou passen. Hij gaf later meerdere keren aan graag terug te keren op televisie.

Lees meer over:
Tip de redactie