Sylvie Meis is vanaf zaterdag weer op de Nederlandse televisie te zien als presentatrice. Na successen in Duitsland vindt ze het tijd Nederland weer te laten zien waar ze goed in is.

"Ik heb niet het gevoel dat mensen nog echt een realistisch beeld hebben van mij. Dat is ook een van de redenen dat ik weer in Nederland aan de slag wilde", aldus Meis. 

In gesprek met NU.nl erkent ze dat ze de laatste jaren in Nederland vooral nog te zien was bij programma's als RTL Boulevard en Shownieuws over haar persoonlijke leven. "Ze zien me alleen in showbizz-programma's, paparazzifoto's en rode loper foto’s waar ik de hele tijd heel glamoureus op sta. Daardoor zijn ze misschien vergeten wie ik ben en hoe ik ben."

De presentatrice is vanaf zaterdag te zien bij SBS in Wedden dat ik het kan. Samen met Jeroen van der Boom presenteert ze de spelshow waarin mensen weddenschappen aangaan. Hoewel ze in Duitsland een sterke carrière heeft opgebouwd, heeft ze sinds 2012 geen televisie meer gemaakt in Nederland. Meis vindt het dan ook niet raar dat mensen een verstoord beeld van haar hebben.

"Dat is hartstikke normaal, want ze hebben zoveel van mijn ontwikkeling niet mee gekregen. Mensen weten wel dat ik iets heb opgebouwd in Duitsland, dat ik daar dingen doe. De meeste weten nog wel dat dat presenteren is en andere projecten, maar ik denk dat het goed is dat ik nu ga presenteren voor SBS en dat samen met Jeroen, zodat ze weer een soort van feeling krijgen van hoe ik ben."

'All time favourites'

Het SBS-programma was voor de 38-jarige presentatrice precies het perfecte programma om weer mee terug te komen op de Nederlandse televisie. "Grappig genoeg is het een van mijn all time favourites. Ook om zelf te gast te zijn, wat ik in Duitsland een paar keer heb gedaan. Het was altijd al mijn droom om ook daaraan mee te werken. Toen deze kans voorbij kwam heb ik er eerst goed over nagedacht, omdat ik altijd alles weloverwogen wil doen, maar uiteindelijk heb ik 'ja' gezegd. Ik denk dat dat een goede beslissing is geweest."

Dat ze het programma samen met Jeroen van der Boom presenteert, maakt het extra leuk. "Hij maakt in mij iets los waarvan ik altijd gehoopt had dat ik dat zou kunnen laten zien op televisie. Dat is een losse Sylvie die aan het genieten is en kan lachen om Jeroen, maar ook om mezelf en om de situatie. Om alles eigenlijk. Maar wel op een manier waarop ik mijn best kan blijven doen als presentatrice."

Delen

Van der Boom maakte het programma in 2011 en 2012. Sindsdien heeft de presentator zich er voor ingezet het programma weer terug op televisie te krijgen. Dat hij het programma nu moet delen vindt hij geen enkel probleem.

"John de Mol heeft het voortouw genomen en gezegd: negentig minuten is wel heel lang om een programma in je eentje te trekken. Dus hij vroeg me: zou je geen duopresentatie willen? Ik heb toen gezegd dat ik dat best zou willen, maar niet iemand die als assistente zou werken, ik wilde iemand die echt sterk tegenover me kon staan."

De garantie dat het goed zou komen tussen Van der Boom en Meis was er niet, maar de twee zijn allebei heel gelukkig met de combinatie. Van der Boom: "Je moet altijd denken aan de verrassing en of mensen het wel willen zien. Er zijn heel veel logischer combinaties met mij te bedenken, Jan Smit of Gerard Joling. Maar laten we nu eens iets doen waarvan we eigenlijk denken: 'dit is wel heel spannend'. Juist die twee samen is spannend: die volksjongen, niet plat maar wel van Nederland, en dan die glamourtint er naast. Dan trek je mij misschien ook een beetje die kant op. En dat ik haar op sommige punten misschien wat losser maak."

Meis: "Ik voel me veilig genoeg om die kant van mij te laten zien. Ik ken mezelf natuurlijk en weet dat ik zo ben. Alleen is het voor mij soms wel eens moeilijk om tegen een vooroordeel te vechten. Ik kan niet in elke situatie dat stukje laten zien, maar ik heb nu het geluk dat ik én in een show zit waar ik dat kan laten zien én met een persoon presenteer die dat stukje bij mij naar boven haalt. Zodat ik me veilig voel, respect voel en ook weet dat het met hem leuk wordt."

Wedden dat ik het kan is iedere zaterdag om 20.00 uur te zien bij SBS6