Voetballer Nigel de Jong heeft zich sinds zijn verhuizing naar Turkije nooit onveilig gevoeld in het land. Hoewel er in het verleden spanningen waren, merkt de voormalig international in zijn woonplaats Istanbul dat het allemaal meevalt.

"Ik heb alle verhalen over de aanslagen en de couppoging meegekregen", vertelt de voetballer van Galatasaray aan Voetbal International.

De Jong voetbalde begin dit jaar nog voor Los Angeles Galaxy, maar besloot een dag voor de transferdeadline over te stappen naar de Turkse club. "Ik wilde er ook niet zomaar instappen, heb wel even goed rondgevraagd. Wat ik merk, en veel mensen hoor zeggen, is dat de bevolking juist hechter is geworden."

"Kijk, je bent tegenwoordig nergens meer 100 procent veilig. Je moet gewoon je ogen openhouden, en goed naar mensen luisteren. Maar eerlijk gezegd voel ik me nooit onveilig als ik hier rondloop. Istanbul is een fantastische stad, met warme mensen, leuke restaurantjes en fijne scholen. Voor je familie is het hier lekker vertoeven."