Jim Carrey zegt dat moeder van overleden vriendin hem om geld vroeg

De moeder van Cathriona White probeerde na de zelfmoord van haar dochter een huis te krijgen van Jim Carrey, beweert de acteur in een verklaring die hij dinsdag indiende bij een rechtbank in Los Angeles.

Brigid Sweetman spande vorige week een rechtszaak aan tegen de acteur.

Net als de echtgenoot van White, waarmee zij geen contact meer had, beweert Sweetman dat de Dumb and Dumber-ster schuld heeft aan de dood van haar dochter. Die nam in september 2015 een overdosis pillen en gebruikte daarvoor pijnmedicatie van Carrey.

In de rechtbankdocumenten vertelt Carrey volgens TMZ dat Sweetman hem twee maanden na de dood van White opbelde en vertelde dat ze suïcidaal was. Ze vroeg volgens Carrey vervolgens of hij een huis voor haar wilde kopen. Hij zegt dat geweigerd te hebben en zegt dat Sweetman sinds die tijd "boos en verbitterd' is.

Facebookbericht

Ze zou ook gezegd hebben dat haar huis was gevandaliseerd door mensen die haar de schuld gaven van de dood van White, omdat ze haar dochter ooit een gemeen Facebookbericht had gestuurd. In dat gesprek zou Sweetman Carrey hebben gevraagd om geld voor een nieuw huis, wat de acteur weigerde.

In de verklaring ontkent Carrey dat hij White een soa heeft bezorgd, iets dat zij ooit beweerde en haar moeder en man nu gebruiken in hun rechtszaken. Volgens de acteur had zijn ex excuses aangeboden voor die beschuldiging en kwam die vooral omdat ze kwaad was dat zij en de acteur een tijdje uit elkaar waren.

Lees meer over:
Tip de redactie