Portier zegt dat verblijf Kim Kardashian in Parijs slecht beveiligd was

De portier die begin oktober door overvallers werd gedwongen de deuren te openen naar het verblijf van Kim Kardashian zegt al jaren te hebben gewaarschuwd voor de slechte beveiliging van het appartement.

"Er is nooit echte beveiliging geweest. Daar hebben ze voor gekozen: het hotel geeft niet om beveiliging. Mijn collega's en ik zeggen het al jaren: er moet een camera zijn, er moet een proces zijn om veiligheid te garanderen", aldus de portier die vanwege veiligheidsredenen onder de naam Abdulrahman een interview heeft gegeven aan Daily Mail.

De portier werd in de nacht van 2 op 3 oktober met een pistool tegen zijn hoofd gedwongen om de deuren te openen van het verblijf van Kardashian. De dieven bonden de portier vast, net als Kardashian, die in de badkamer werd gevonden met vastgeboeide handen, voeten en een afgeplakte mond. De dieven namen juwelen mee ter waarde van zo'n 5,6 miljoen euro. 

Abdulrahman zegt tegen de Britse tabloid dat de veilgheidscode van de voordeur in jaren niet is aangepast. Hij overweegt juridische stappen tegen zijn werkgever.

De portier vindt dat de politie niet juist gehandeld heeft in het onderzoek. Zo zou hij urenlang met de handboeien om hebben gezeten omdat de politie geen manier had ze open te breken. "Ze hebben me ook geen enkele hulp aangeboden naderhand. Ik moet het maar in mijn eentje verwerken."

Lees meer over:
Tip de redactie