Beau van Erven Dorens vindt geld 'in feite totaal onbelangrijk'

Beau van Erven Dorens denkt dat geld "in feite totaal onbelangrijk" is. "Je leeft en je hebt maar heel weinig nodig om overeind te blijven."

De presentator vertelt in gesprek met Veronica Magazine dat hij tijdens opnames van zijn programma The Amsterdam Project er achter kwam dat geld pas een prioriteit wordt als je het niet hebt.

"Als je, zoals de daklozen in The Amsterdam Project, geen geld hebt dan ben je de hele dag bezig geld te zoeken", aldus Van Erven Dorens die voor zijn programma een jaar lang vijf daklozen volgt die hulp krijgen en een bedrag van 10.000 euro.

Inmiddels is de presentator zelf niet meer van het heel veel geld uitgeven, maar in zijn studententijd had hij een gat in zijn hand. "Ik was een beest. De ene dag had ik ongeveer 600 gulden en de volgende dag was het op. Dan telde ik op de toonbank van de shoarmazaak op De Wallen elf dubbeltjes neer voor shoarma zonder saus."

Dakloos

Tijdens de opnames van zijn programma ontdekte hij dat iedereen dakloos kan worden. "Niemand gelooft dat, maar het is écht zo. Je kunt gewoon heel veel pech hebben. Het gaat niet per se om die drugsverslaafde met een naald in zijn arm. Vaak zijn het juist heel gewone mensen die enorme pech hebben gehad."

Lees meer over:
Tip de redactie