Sven Kramer miste Naomi van As tijdens Olympische Spelen

Sven Kramer begon zijn vriendin Naomi van As ontzettend te missen nadat zij naar Rio de Janeiro vloog om daar voor de dameshockeyploeg te spelen. Op een gegeven moment boekte hij daarom een vlucht naar Brazilië.

"In het verleden was ik misschien wel wat rationeler, dit keer dacht ik: emotioneel gezien moet ik daar gewoon zijn", vertelt de 30-jarige schaatser in gesprek met tijdschrift Helden. "Ik vond gewoon dat ik daarheen moest, zo simpel is het."

Het was voor Van As (33) een van haar laatste interlands. "Ik wilde bij Naomi zijn, maakte daar puur tijd voor vrij. Het paste niet in m'n schema, maar dat maakte me even niet uit. Ik was er om Naomi te steunen waar nodig. Daar aanwezig zijn was het belangrijkste, dat voelde goed voor haar en mij. Ik wilde haar zien met die gouden medaille. Helaas werd het zilver."

Gestopt

Ondertussen is Van As gestopt als international. Hierdoor verandert onder andere de levensstijl van zowel de hockeyster als de schaatser. "Zo gaan we verhuizen naar Amstelveen en ga ik dus weg uit Friesland. We hebben al een appartement in Amsterdam en vinden het fijn om daar in de regio te blijven."

Lees meer over:
Tip de redactie