Doelman Jasper Cillessen heeft liever geen vrienden uit voetballerij

Keeper Jasper Cillessen wil het liefst niet optrekken met andere voetballers zodra hij vrije tijd heeft. "Dat trekt alleen maar aandacht."

"Ik hoop dat er niemand is die een hekel aan me heeft, maar het is ook niet dat ik bij iemand op de verjaardag kom", zegt de huidige doelman van FC Barcelona in gesprek met het tijdschrift Helden.

De sluitpost zegt één echte vriend uit de voetballerij te hebben. "Joshua Smits. Hij is reservekeeper bij NEC en ik ken hem al heel lang."

Het hebben van vrienden uit de voetbalwereld zorgt ook voor extra aandacht, meent Cillessen. "Ik ben en blijf Jasper Cillessen: een simpele jongen uit Groesbeek, die nu toevallig bij Barcelona voetbalt. Ik hoop dat mensen in mijn omgeving mij nog steeds dezelfde jongen vinden."

"Als ik verander, wil ik dat mijn vrienden dat tegen mij zeggen. Want daar houden we niet van in Groesbeek. Ondanks deze gekke wereld probeer ik gewoon normaal te blijven doen."

Het is echter niet zo dat de keeper van het Nederlands elftal het liefst continu thuis zit. "Ik ga weleens gezellig uit eten, hoor, maar drink geen alcohol. Dit kan men saai vinden, maar ik heb er geen behoefte aan."

Lees meer over:
Tip de redactie