Linda de Mol krijgt regelmatig verzoeken om geld uit te lenen

Linda de Mol krijgt wekelijks brieven van onbekende mensen met de vraag of ze hen geld kan lenen. De presentatrice vertelde ooit eens dat ze hypotheken verstrekt aan vriendinnen, waardoor fans nu lijken te denken dat De Mol dat voor iedereen doet.

In haar column voor LINDA schrijft de 52-jarige presentatrice dat ze soms hartverscheurende brieven ontvangt van mensen die hopen bij haar een lening te kunnen aanvragen. "Soms een compleet levensverhaal, acht kantjes handgeschreven met foto's."

De Mol krijgt van de schrijvers allerlei persoonlijke details waar ze eigenlijk niets van wil weten. "In de trant van 'doordat die bitch van een ex-vrouw mijn man helemaal uitkleedt terwijl die frigide tut zich al jaren niet meer voor hem wilde uitkleden toen ze nog getrouwd waren, zitten wij nu financieel met de gebakken peren en kunnen we al drie jaar niet met vakantie'. Thanks for sharing."

Geld uitlenen doet de presentatrice echter alleen nog maar aan echt goede vrienden. "Het is een heel nare gewaarwording als mensen je het gevoel geven 'haar hoef ik niet terug te betalen, want zij heeft toch zat'. Of: 'Ik doe net of mijn neus bloedt, dan vergeet ze die paar duizend euro wel', terwijl je het geld leent om iemand te helpen."

Lees meer over:
Tip de redactie