Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week dat Maxima maximale winkelkorting eist, kindervrienden Bassie en Adriaan worden beticht van hebzucht, wellicht ook Bea op Vanessa's trilplaat staat, Caroline Tensen wel erg snel de relatieleugen wil weerleggen en 'n Neerlands enige glamourgala een aanfluiting bleek. Tenminste, volgens La Paay herself. Lees mee in de roddelbladen van deze week.

Koninklijke korting

Zo'n 900.000 Euro per jaar krijgt Maxima als toelage. Daar kan ze wel een paar fijne mantelpakjes van shoppen, zou je denken. Maar dat ze inmiddels al aardig is opgevoed door haar zuinige schoonmoeder, liet ze zien in Privé. Dat blad spotte de prinses namelijk in De Bijenkorf in Den Haag, waar ze lekker aan het rondneuzen was. In haar winkelmandje belandden producten van Guerlain en Dior. Niet de allergoedkoopste, maar goed, ook merken die voor gewone mensen bereikbaar. Maar bij de kassa ging het even mis. Maxima bleek haar vaste klantenkaart te zijn vergeten, maar wilde wèl absoluut de korting hebben. Van de klantenservice kreeg Maxi heel on-koninklijk te horen dat ze maar even een vervangende kaart moest komen laten maken. Maar een toegesnelde manager behandelde de winkelende prinses wèl met alle hoffelijkheid en regelde snel de klantenkorting. Maxi kon zelf haar portemonneetje in haar tas laten, want de manager zei de rekening wel op te sturen.

Schatrijke kinder'vrienden'

We hebben er in deze rubriek nooit over geschreven want echt 'hot news' was het niet. Maar vooruit, om helemaal bij te blijven in het roddelcircuit een berichtje over twee seniore kindervrienden uit de Privé. Het afgelopen jaar waren er problemen tussen de clowns Bassie en Adriaan. De roddelbladen berichtten regelmatig over de twee broers, die waren gestopt met hun gezamelijke optredens omdat ze ruzie hadden over iets onduidelijks. Het paar vormt al jaren het populaire duo en verdient daarmee miljoenen. Hun tv-serie werd in eigen beheer opgenomen en over de hele wereld verkocht, er zijn optredens en ook de verkoop van 'hebbedingen' met de twee clowns levert een fortuin op. Maar Adriaan (de acrobaat) kreeg kanker en besloot te stoppen met werken. Bassie (zit vol kattenkwaad) ging door in z'n eentje, maar dat werd een flop. Iedereen wilde het duo zien, niet één van de twee solo. Goed nieuws voor de kindertjes: de broers komen weer bij elkaar. Er is een contract getekend voor drie jaar en de circusartiesten kunnen ongetwijfeld een vet bedrag bijschrijven op hun rekening. Zo zie je maar weer: geld goed, al goed.

Oranjes trillen zich slank

'Wat is ze opeens slank?' vroegen de bladen zich af toen ze Beatrix zagen. En inderdaad, de Majesteit lijkt wel minstens tien kilo afgeslankt. Volgens Weekend, nou ja volgens de 'geruchten', heeft Bea zich door een arts met injecties laten behandelen om snel gewicht kwijt te raken. Maar in Den Haag gaat het gerucht dat Bea hoogstpersoonlijk bij Vanassa's kliniek in behandeling is geweest. Die is 'hofleverancier', want Maxima schijnt Vanessa's favoriete sportapparaat de Powerplate te hebben. Dus Weekend heeft nog even een belletje naar Vanessa gedaan. Die toonde zich weer diplomatiek tot en met: 'Voor zover ik weet heeft Maxima er inderdaad één', gaf de diva onmiddellijk toe. Maar over een kuur van Beatrix kon ze niks zeggen. Dank zij de powerplate was het inderdaad opvallend hoe snel Maxi haar figuur na de bevalling al weer terug had, ze heeft vast heel wat uurtjes moeten powerplaten op De Horsten. Zou Bea haar voorbeeld hebben gevolgd en misschien ook af en toe lekker trillen in haar paleisje?

Stoute Caroline?

Nog geen dag is het blad Story uit, of Caroline Tensen heeft al een kort geding aangespannen. Het blad schrijft namelijk dat de presentatrice een geheime affaire heeft met haar buurman Roelof. De relatie zou zijn opgebloeid op het schoolplein, want de man is maar liefst vader van vier kinderen.Een bron: 'Ik heb Roelof op een zaterdagochtend uit de tuin van Caroline zien komen. Ik ken zijn vrouw en ik wist toevallig dat zij dacht dat híj heel ergens anders was'. De relatie zou inmiddels zo ver verslechterd zijn, dat Caroline's minnaar wil dat zijn vrouw vertrekt. Volgens Story heeft het mens 'aan de telefoon de stem van een gebroken vrouw'. Het verbaast ons een beetje om op NU.nl te lezen dat Caroline onmiddellijk een kort geding tegen Story heeft aangespannen. Want wat betekent dat? Dat het gerucht waar is? Of juist niet?

Polderglamour

Het glossy glamourblad Beau Monde vierde een feestje en reikte glamour-awards uit. Danielle Overgaag won er één, Bastiaan Ragas ook, Kim Liam van der Meij en Leontine Borsato. 'Is dit het lijstje waar Nederland trots op mag zijn?' vraagt Party zich ook (terecht) af. Deze vraag werd aan Patricia Paay voorgelegd. Ze was zelf niet aanwezig op het feest want weigerde 'als Bekende Nederlander-decor op te treden'. 'Trek een blik BN'ners open, geef ze een drankje en hup, daarna weer naar huis. Het is allemaal zo respectloos.' zei ze over dit soort feesten. En passant kraakte ze de bloemetjesjurk van Danielle Overgaag nog even af ('afgrijselijk') en ook het kapsel van Kim Liam werd niet gespaard ('Die heeft een kapsel uit de jaren '80'). Bastiaan Ragas werd ook door La Paay afgekraakt als stijlicoon, die zelf Beau van Erven Dorens wel als keuze naar voren zou willen schuiven. Helemaal ongelijk kunnen we Patries niet geven: Danielle loopt privé altijd in een spijkerbroek, daar is niets glamoureus aan, Kim Liam heeft al honderd jaar hetzelfde rode semi-brutale kuifje en Bastiaan Ragas ziet er altijd uit alsof hij door een hippe stylist is aangekleed, zonder eigen inbreng dus. De enige die in deze contest rotsvast overeind blijft is good old Leontine Borsato. Op haar durft zelfs Patricia Paay geen commentaar te geven, lijkt het wel.