Hans van der Togt prijst euthanasievoorstel Edith Schippers

Hans van der Togt denkt dat veel ouderen dankbaar zijn voor het euthanasieplan van minister Edith Schippers (zorg).

"Als je nog omringd wordt door liefde, is daar geen aanleiding toe, maar als alles om je heen is weggevallen en je oud en eenzaam achterblijft is het nieuwe voorstel van Edith Schippers er een waar duizenden haar eeuwig dankbaar voor zullen zijn", schrijft Van der Togt.

"Uitgeleefd, maar wel met zeer grote voorzichtigheid en begeleiding naar je ulitieme vrijheid gaan."  

Van der Togt laat desgevraagd aan NU.nl weten de brief te willen schrijven omdat hij "heel erg met het onderwerp bezig was". "Ik dacht gisteravond ineens, ik wil eventjes kwijt wat ik ervan vind." 

Eenzaam

De oud-presentator gaf in augustus een interview naar aanleiding van Rad van Fortuin, de spelshow die Van der Togt jarenlang presenteerde en nu opnieuw op televisie is. Daarin liet hij zich ontvallen dat hij soms eenzaam is in zijn huis in het Friese Achlum. 

"Ik leef wel alleen, maar ik heb gelukkig wel liefde om mij heen", vertelt Van der Togt. "Ik heb nog wel familie en neven en een zusje en hier in Achlum een heel goede vriend, dus ik ben niet van plan een dezer dagen gebruik te maken van de regeling, maar ik denk er gewoon wel over na. Ik ben nu net 69 geworden vorige week en ik denk wel eens na over de vraag: hoe zit ik er bij over tien jaar." 

"Ik heb een ontzettend leuk leven gehad. En een leuke, kleine televisiecarrière gehad en misschien hoeft het dan voor mij niet meer, maar op dit moment absoluut niet."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie