Yolanthe Sneijder-Cabau verwijt zichzelf de ruzie met haar zus niet. De zussen ontmoetten elkaar in juni in de rechtbank wegens de erfenis van hun vader. De twee konden het eerder niet eens worden over de verdeling van het vastgoed.

Xavier Cabau, die in 2007 overleed, liet zijn kinderen onder meer vastgoed op Ibiza na. Rebecca, Yolanthe's oudere zus, zou daar een groter deel van willen hebben dan in eerste instantie was afgesproken. In de rechtbank kwam de familie tot een regeling.

De twee hebben nu geen contact meer, vertelt Sneijder-Cabau in gesprek met VROUW. "Ik heb zelf de keuze gemaakt dat ik mijn zus niet meer wil zien. En dat geldt eigenlijk voor de meesten van ons (de familieleden, red.). Maar ook zij heeft de keuze gemaakt dat ze de familie niet meer wil zien."

'Heel verdrietig'

De presentatrice zegt geprobeerd te hebben "het beste" van de ruzie te maken, maar dat dat niet gelukt is. "Maar ik kan wel zeggen dat het niet aan mij heeft gelegen. En het is ook niet tussen haar en mij, hè. Het is tussen haar en mijn hele familie. Dat is gewoon heel jammer, want we zijn met dertien kinderen en zij is de enige die geen contact meer heeft met de rest. Eigenlijk heel verdrietig."

Sneijder-Cabau (31) zegt dat het "misschien" nog kan goedkomen. "Maar dan moet daar eerst véél voor gebeuren. Ik ben vergevingsgezind, altijd geweest met iedereen, en er zijn best heftige dingen gebeurd, dus dat kan. Maar dan moet iemand wel vergeven willen worden."

Volgens de echtgenote van Wesley Sneijder laat haar zus het nu net lijken alsof de oorzaak heel anders is dan het is. "Dat verdient niemand in mijn familie, Wes niet, ik niet, niemand niet. Het heeft met heel andere dingen te maken en dat weet zij ook. Maar als ik eerlijk ben, wil ik liever niet over haar praten."