De Amerikaanse presentatrice Nancy O'Dell vindt dat vrouwen niet als lustobject mogen worden neergezet. Zelfs niet in de kleedkamer. Ze gaf maandag in haar programma Entertainment Tonight indirect een reactie op de seksistische uitlatingen van Donald Trump uit 2005, die deels over haar gingen.

O'Dell had sterk het gevoel dat ze met een reactie moest komen, omdat ze naar eigen zeggen onderdeel was geworden van een verhaal dat haar "midden in de politieke arena heeft geworpen", terwijl ze daar niet om gevraagd heeft. 

Afgelopen vrijdag lekte een video uit waarin Trump zich vulgair uitliet over vrouwen. In de geluidsopname vertelt hij aan presentator Billy Bush hoe hij een vrouw (O’Dell) probeerde te versieren. "Ik heb geprobeerd om seks met haar te hebben. Ze was getrouwd. En later zie ik opeens dat ze van die grote nepborsten heeft. Ze was helemaal veranderd."

De Republikeinse presidentskandidaat deed zijn eigen uitspraken zondagnacht tijdens het debat met Hillary Clinton af als "kleedkamerpraat". Trump deed in 2005 mee aan het televisieprogramma van Bush, omdat hij een gastrol zou spelen in de soapserie Days of our Lives.

Respect

O’Dell zegt erg teleurgesteld te zijn en ze stelt dat het gesprek moet veranderen, "omdat iedereen, van welk geslacht dan ook, respect verdient." Ze richtte zich met name op jonge meiden. Ook gebruikte ze het moment om haar kijkers te bedanken voor hun steun.

In een eerdere reactie op de geluidsopname van Trump liet O'Dell al weten verdrietig te zijn dat "zulke opmerkingen nog steeds gemaakt worden in onze hedendaagse maatschappij."