Daphne Bunskoek zegt het interieur van haar woning "heel serieus" te nemen. Bunskoek presenteert vanaf woensdag het tweede seizoen van het Net5-programma House Rules.

In het programma mag Bunskoek in een aflevering zelf ook een deel van een woning inrichten. "Dat nam ik gelijk erg serieus en maakte heel de avond tekeningen", zegt de 42-jarige presentatrice tegen NU.nl.

Bunskoek zegt dat ze na een grote verbouwing van haar huis achter bekende valkuilen is gekomen. "Ik denk dat iedereen die weleens een huis heeft verbouwd dat heeft gehad. Dan denk je: 'Die fout maak ik de volgende keer niet meer'. In de toekomst laat je dan niet meer een aannemer een stopcontact in het midden van de muur plakken."

De presentatrice vertelt dat ze in haar eigen huis bijna nooit met haar partner Wessel van Diepen klust. "Hij heeft wel een goede smaak. Ikzelf klus wel, maar dan vaak alleen of met mijn broer. Schilderen en dat soort dingen. Mijn man is niet zo'n klusser. Dus als hij dat een keer doet dan is dat in een spontane opwelling."

"We verschuiven wel vaak spullen. Dan lopen we met een tafel in onze handen door het huis: 'Kan die hier niet staan?' en 'Wat nou als die daar gaat staan?'", zegt Bunskoek.

Onderzoek

Net5 heeft deze week een onderzoek gepubliceerd over de gevolgen voor het seksleven van stellen tijdens verbouwingen. Daar blijkt volgens hen uit dat één op de vier Nederlanders minder seks heeft tijdens een grote verbouwing. Ook kunnen verbouwingen leiden tot relatiebreuken.

"Ik denk wel dat bij het klussen veel beslismomenten zijn die stressvol werken voor een relatie. Maar wij klussen eigenlijk nooit samen. Ik denk dat het heel gezond is voor de relatie", aldus Bunskoek, die de presentatie van het woonprogramma dit seizoen overneemt van Erik van der Hoff.

Ze heeft in het verleden ook al mensen in haar omgeving geholpen bij het inrichten. Zo hielp ze mee bij het inrichten van het restaurant van een yogaschool en ook richtte ze de zolder in van vrienden die het wilden verhuren. Toch zien kijkers Bunskoek in House Rules niet vaak zelf klussen. "Ik ben in het begin de presentator en ik kom niet als klusser of binnenhuisarchitect."

House Rules is vanaf woensdagavond te zien om 20.30 uur op Net5.