Kid Cudi heeft zich laten opnemen in een kliniek om zijn depressie en zelfmoordneigingen. Dat vertelt de hiphopartiest in een Facebookpost.

"Gisteren heb ik mij laten opnemen. Ik heb geen rust. Dat heb ik al niet sinds je mij kent. Ik zou mijzelf iets aandoen als ik hier niet was. Ik ben een beschadigd mens, die elke dag van zijn leven zwemt in een bad vol emoties", schrijft Scott Mescudi (32), de echte naam van de artiest.

"Er is altijd een storm aanwezig in mijn hart. Ik weet niet hoe rust voelt of hoe ik moet ontspannen. Mijn angst en depressie beheersen mijn leven al zolang ik mij herinner en daardoor verlaat ik nooit mijn huis."

De muzikant legt uit dat hij door zijn depressie nooit vrienden maakt of mensen durft te vertrouwen. "Ik ben het zat om zo te leven. Ik verdien het om rust te hebben en vrolijk te zijn en te lachen. Waarom mag ik dat niet? Ik geef zoveel aan anderen van mijzelf dat ik vergeet om ook mijzelf liefde te geven."

"Ik ben bang, verdrietig en het voelt alsof ik veel mensen in de steek laat, mijn excuses. Het is tijd om dat op te lossen. Het maakt mij nerveus, maar ik kom erdoorheen."

Zichtbaar

Mescudi vertelt dat hij de komende tijd minder zichtbaar zal zijn voor het publiek, maar dat de plannen voor zijn nieuwe album nog wel staan. "De mensen bij Republic (Records, red.) en mijn manager Dennis zullen je over alles op de hoogte houden."

"Als alles goed gaat ben ik op tijd uit de kliniek voor Complexcon (festival begin november, red.). Ik kijk ernaar uit om jullie allemaal te zien. Liefde naar iedereen die van mij houdt en het spijt me als ik je heb laten zitten. Ik kom terug; sterker, beter en herboren. Ik voel me kut, ik schaam me. Het spijt me", besluit de zanger.