Bastiaan van Schaik heeft lang gewacht met het ondergaan van een maagverkleiningsoperatie omdat hij iets voor zichzelf wilde bewijzen. "Ik wilde heel lang laten zien dat je ook succesvol kunt zijn als je dik bent."

De stylist vindt het nog steeds onzin dat het nodig is om dun te zijn om succesvol te zijn, maar denkt dat hij zich inmiddels we bewezen heeft. "Gezond zijn heeft prioriteit."

Van Schaik werd in juni geopereerd. Inmiddels is hij van 137 kilogram naar 97,6 kilogram gegaan, zo vertelt hij in Grazia​. "Het ziet er misschien uit als de helft, maar dat valt mee hoor. (...) Toch bemerk ik nu al een enorm verschil: dingen als traplopen en fietsen deed ik wel, maar dan was ik daarna helemaal bezweet. Ik had altijd een grote shopper met een handdoek bij me, zodat ik mezelf even kon droogdeppen. Nu loop ik met een leuk, klein Célinetasje waar geen badhanddoek in hoeft!"

Werk

De stylist weegt nu hetzelfde als hij deed aan het begin van zijn carrière. "Ik ben dus stiekem wel benieuwd of ik straks meer werk krijg als ik nog meer afval."

In zijn liefdesleven is weinig veranderd sinds hij is afgevallen. "Ik ben in juli al een heel leuke man tegengekomen, dus die was al in the pocket! Toen was ik pas net geopereerd, dus hij viel niet op mijn slanke lijn, haha."