Monica Geuze denkt dat haar tientallen vlogs haar helpen om aan zelfreflectie te doen. De vlogger die duizenden volgers heeft vertelt dat de reacties van kijkers haar stimuleren anders met het leven om te gaan.

"Kijkers reageren op alles. Als onder een vlog meerdere mensen schrijven dat ik wel erg veel klaag of chagrijnig ben, dan ben ik daar de volgende keer bewuster van en probeer ik positiever te zijn", aldus de 21-jarige Geuze in gesprek met De Volkskrant.

De vlogger bespreekt in haar video's allerlei dingen die onderdeel zijn van haar leven. Geuze gaat daarbij niets uit de weg en legt zichzelf geen regels meer op. Waar ze in het begin nog rekening hield met jonge kijkers en daarom stopte met roken, is ze inmiddels weer begonnen en verstopt dat niet voor de kijkers.

"Ik rook weer en dat weten de trouwe kijkers ook wel. Er zijn al genoeg youtubers die een act opvoeren, veel filteren en met hun imago bezig zijn. Kijkers prikken daar toch doorheen, dus waarom zou je?", aldus Geuze.

Lipfillers

De twintiger heeft om diezelfde reden ook laten zien hoe ze naar een kliniek ging voor een cosmetische lipfillerbehandeling. "Ik heb duidelijk uitgelegd waarom ik voor zo'n behandeling kies en dat iedereen het verder zelf moet weten. En ik kan het wel stiekem laten doen, maar als ik de volgende dag eventueel met een blauwe bek sta te vloggen, hebben de kijkers het ook door. Ze zijn niet gek."