De ex-vriendin van oud-minister Camiel Eurlings, die hem heeft aangeklaagd voor zware mishandeling, heeft aangegeven geen behoefte te hebben aan een bemiddelingstraject met hem. Tessa Rolink heeft hem aangeklaagd voor zware mishandeling.

Eurlings, die tussen 2007 en 2010 minister van Verkeer en Waterstaat was, staat wel open voor het traject, meldt Quote

Het OM zei 21 september dat er voldoende bewijs is gevonden voor een 'eenvoudige mishandeling' in de zomer van 2015 en dat Eurlings daar buiten de rechter om in een zogeheten OM-zitting voor kan worden bestraft.

In februari werd bekend dat Eurlings werd aangeklaagd voor zware mishandeling. De 33-jarige Rolink deed in december aangifte tegen hem. Hij zou haar in juli 2015 ernstig hebben mishandeld, waar ze verwondingen aan overhield. Zo zou ze onder meer een hersenschudding, gebroken elleboog, gescheurde oorlellen en enkele kneuzingen hebben opgelopen.

Chantage

In juli heeft Eurlings aangifte gedaan tegen zijn ex-vriendin. In de aangifte beschuldigt hij haar van een poging tot chantage, dan wel afpersing en van smaad. Dat blijkt uit een verklaring die in handen is van het AD.