DEN HAAG - Connie Breukhoven alias Vanessa brengt een muziek-dvd uit met een nummer dat ze heeft gezongen voor haar goede vriend Pim Fortuyn. Met het geld dat ze met de verkoop hoopt binnen te halen, wil ze een standbeeld voor de vermoorde Rotterdammer betalen. Dat heeft ze vrijdagochtend laten weten.

Vanessa leerde Fortuyn kennen, toen zij samen in het NCRV-programma Villa Felderhof zaten. Sindsdien hadden ze volgens haar geregeld contact met elkaar. "Pim was een heel bijzondere persoonlijkheid."

Het idee voor een standbeeld zegt Vanessa inmiddels te hebben besproken met Fortuyns rechterhand en privé-chauffeur Herman. Er zouden volgens haar ook plannen zijn om in de woning van de vermoorde politicus in Rotterdam-West een Fortuynmuseum in te richten. Het levensgrote standbeeld zou voor Fortuyns stadsvilla moeten komen, aldus Vanessa.

Het beeld zou moeten worden uitgevoerd in een materiaal, dat eeuwenlang meekan. "De man ging voor kwaliteit, dus het moet een kwalitatief goed beeld worden, van brons 'or whatever'. Zo kunnen mensen over bijvoorbeeld 200 jaar nog te weten komen wie Fortuyn was."

De muziek-dvd, met het nummer 'Now you say nothing at all', laat Pim Fortuyn zien "als gelukkig mens". Er zijn geen verwijzingen naar politiek, want daar wil de Haagse zangeres en zakenvrouw naar eigen zeggen niets mee te maken hebben. De dvd ligt vanaf zaterdag in de winkels.

Donderdag werd bekend dat componist Jan Rietman en zanger Gerard Joling volgende week een cd uitbrengen ter nagedachtenis aan Pim Fortuyn. Joling zong het nummer 'At your service' woensdagavond voor het eerst tijdens de verkiezingsbijeenkomst van de Lijst Pim Fortuyn (LPF).

/DOSSIERFortuyn