Angelina Jolie zal niet meewerken aan een onderzoek dat kan leiden tot een officiële aanklacht tegen Brad Pitt van kindermishandeling.

Jolie en Pitt gaan na een huwelijk van meer dan twee jaar uit elkaar, mogelijk vanwege een voorval in een privévliegtuig van het stel. Pitt zou tijdens een ruzie fysiek geweld hebben gebruikt tegen hun vijftienjarige zoon Maddox.

De kinderbescherming en de FBI onderzoeken het voorval, maar Jolie heeft volgens TMZ al aangegeven hier niet aan te zullen meewerken. Ze heeft volgens bronnen wel toegegeven aan de kinderbescherming dat Pitt hem heeft geslagen in het gezicht.

Andere bronnen vertellen weer dat Pitt Maddox niet in het gezicht sloeg, maar alleen naar hem uithaalde toen Jolie voor hun zoon ging staan. Hierdoor raakte de 52-jarige Pitt enkel de schouders.

De belangrijkste reden voor Jolie om niet aan het onderzoek te willen meewerken is voor de bescherming van haar gezin. Het straffen van Pitt draagt daar niet aan bij.

Kinderbescherming

Hoewel de kinderbescherming een aanbeveling kan doen om over te gaan tot het vervolgen van Pitt, lijkt dit steeds onwaarschijnlijker te worden volgens de entertainmentsite.

Pitt en Jolie gingen vrijdag akkoord met de eerste voorwaarden van hun scheiding. Hierin werd onder meer een tijdelijke voogdijregeling afgesproken.