Brad Pitt en Angelina Jolie akkoord met tijdelijke regeling

Angelina Jolie en Brad Pitt hebben de eerste voorwaarden over hun scheiding op papier gezet. Het acteurskoppel is akkoord gegaan met een tijdelijke voogdijregeling van de kinderbescherming in Los Angeles waarin ook regels zijn opgesteld over therapie, en alcohol- en drugstesten.

Dat meldt TMZ op basis van bronnen. De zes kinderen van Jolie en Pitt, Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox en Vivienne, blijven voorlopig bij Jolie wonen. Pitt krijgt zoals verwacht een bezoekregeling. In ieder geval moet daar de eerste keer een therapeut bij zijn. Die kan vervolgens beslissen of dat bij latere bezoeken nog nodig is.

De acteur moet zich ook voorbereiden op willekeurige alcohol- en drugstesten, omdat Jolie denkt dat hij mogelijk verslaafd is. Bronnen zeggen tegen TMZ dat de eerste test in ieder geval negatief was. In de regeling staat ook dat zowel Pitt als Jolie individuele begeleiding krijgt en dat er ook gezinsbegeleiding komt.

Volgens de Amerikaanse entertainmentsite moesten Jolie en Pitt wel om de tafel zitten omdat het anders waarschijnlijk zou uitdraaien op een rechtszaak. Jolie zou tevreden zijn met de tijdelijke regeling, die overigens maar voor drie weken geldt. Dan worden nieuwe regels opgesteld of moeten Jolie en Pitt alsnog naar de rechter.

Lees meer over:
Tip de redactie