Ratelband noemt beschuldigingen ex-vrouw over vaderschap 'hallucinaties'

Emile Ratelband distantieert zich van de beschuldigingen van zijn ex-vrouw Moon over de slechte behandeling van hun kinderen. Moon vindt dat Ratelband het vaderschap niet goed invult, maar Ratelband doet dit af als "hallucinaties van de moeder".

Dat zegt Ratelband tegen RTL Boulevard

Woensdag werd bekend dat de Kinderbescherming momenteel bekijkt of de kinderen van Ratelband onder toezicht moeten komen te staan. In het rapport van de Kinderbescherming staat onder andere dat Ratelband zijn 7-jarige zoon op blote voeten over hete kolen heeft laten lopen. Zelf vertelt Ratelband daar geen kwaad in te zien.

"Waarom niet? Mijn zoon was daarbij. Ik had een seminar in Tilburg. Hij zag daar tweehonderd mensen over het vuur lopen en zijn vader ook. En toen hebben we samen over het vuur gelopen. Er was helemaal niets aan de hand", aldus de 67-jarige mediapersoonlijkheid.

Dat de Kinderbescherming betrokken is bij de situatie van zijn gezin betrekt Ratelband niet op zichzelf. "Dit gaat niet over mij, het gaat over mijn kinderen. Het gaat over het functioneren van de moeder. Ik zie de kinderen bijna nooit", vertelt Ratelband.

Rol Kinderbescherming

RTL Boulevard stelt dat de ex-vrouw van Ratelband niet alleen ontevreden is over de manier waarop Ratelband het vaderschap invult, maar ook de manier waarop de Kinderbescherming met de situatie omgaat, stoort haar.

Moon zou in 2014 al aan de bel hebben getrokken bij de organisatie over de manier waarop Ratelband het ouderschap invult. Ze is van mening dat de problemen over de invulling van het ouderschap voorkomen had kunnen worden als de Kinderbescherming toen direct had ingegrepen.

Lees meer over:
Tip de redactie