Jaden Smith krijgt milieuprijs voor inzet tegen plastic vervuiling

De 18-jarige zoon van Will Smith, Jaden Smith, wordt beloond voor zijn inzet voor het milieu. Hij zal volgende maand tijdens het jaarlijkse evenement van de Environmental Media Association (EMA) de Male EMA Futures Award ontvangen voor het werk dat hij levert om vervuiling door plastic flessen tegen te gaan.

"Nadat ik de hoeveelheid aan vervuiling zag in de oceaan en het effect dat het heeft op de dieren, moest ik iets doen", zegt Smith, over zijn inzet voor het milieu meldt E! News. Smith mede-ontwikkelde JUST water, bronwater dat wordt verkocht in een papieren fles.

De organisatie ziet in Smith een voorbeeldfunctie. "We vinden het een eer om deze inspirerende jonge stem van milieuzaken en duurzaamheid te kunnen delen met de wereld", aldus voorzitter van EMA Debbie Levin.

Het is de 26ste keer dat de award wordt uitgereikt. De organisatie wil met de prijs milieupioniers belonen die met inzet en leiderschap bewustzijn creëren rondom natuurzaken. De uitreiking vindt plaats op 22 oktober in Los Angeles.

Lees meer over:
Tip de redactie