Anita Witzier wil televisiebazen eventuele cosmetische ingrepen laten vergoeden

Anita Witzier vindt het niet meer dan logisch dat televisiebazen voor de kosten van haar cosmetische ingrepen opdraaien als ze vinden dat ze er te oud uitziet voor televisie. 

Door Margriet wordt opgemerkt dat veel presentatrices "klagen" dat ze eerder dan mannen worden afgeschreven in de televisiewereld. Witzier heeft daar een oplossing voor: "Als ze me te oud vinden, moeten ze maar cosmetische ingrepen vergoeden."

De 54-jarige presentatrice geeft toe dat ze zelf ook nadenkt over cosmetische ingrepen en heeft een keer botox gebruikt. "Eén prikje. Tussen mijn wenkbrauwen. Daar heb ik zo'n diepe fronsrimpel, die me enorm stoort. Meer niet, maar het is dus wel iets waar ik over nadenk."

Witzier vindt botox "meestal niet" mooi. "Ik ken iemand van mijn leeftijd die een totaal glad gezicht heeft. Er beweegt ook niks meer als zij lacht. Een ooglift begrijp ik wel, omdat je daar een veel frissere oogopslag van krijgt. Ik denk dat als je echt mooi wilt verjongen, je een minifacelift moet nemen. Keurig netjes, zodat het er natuurlijk uitziet. Van botox en fillers krijg je een ander gezicht. Met een lift niet."

De presentatrice vindt het confronterend om zichzelf terug te zien op televisie omdat ze dan "al die vellen ziet hangen". Volgens Witzier worden mensen voortdurend met het schoonheidsideaal om de oren geslagen. "Je ziet modellen van zestien in een context waarin normale mensen dertigplus zijn. Dat is vervreemdend, daar klopt niks van, maar het beïnvloedt je toch."

Lees meer over:
Tip de redactie