De Britse rechter heeft een publicatie van Pippa Middletons gestolen privéfoto's verboden. Eerder weigerden verschillende tabloids de foto's aan te schaffen en vervolgens te publiceren.

Dat meldt BBC dinsdag. Eerder werd de vermeende hacker van het iCloud-account van de zus van Kate Middleton aangehouden door de Britse politie. Het gaat om een 35-jarige inwoner van het district Northamptonshire.

Volgens Britse media zijn bij het hacken mogelijk 3.000 foto’s van Pippa gestolen. Het zou onder meer gaan om privéfoto's van prins George en prinses Charlotte, de kinderen van prins William en Kate.

Onder andere The Sun kreeg de foto's aangeboden, maar heeft die geweigerd en is vervolgens naar Middleton gegaan. Kort daarna werd de politie ingeschakeld.

Geld

De hacker, die schuil gaat onder de naam Crafty Cockney, zei ongeveer 58.000 euro te willen ontvangen voor de fotocollectie. Ook zou de hacker privéberichten van de zus van Pippa Middleton aangeboden hebben.

De man heeft de foto's middels een inbraak in het iCloud-account van Middleton verkregen, een bekende methode om in iemands telefoon in te breken. In augustus 2014 werden ook de smartphones van Jennifer Lawrence en Rihanna gehackt, waarna er op internet enkele naaktfoto's van hen verschenen.

Privacy

Prins William en Kate Middleton beschermen hun privacy en die van hun twee kinderen zo veel mogelijk. Zo worden slechts af en toe foto's van de familie vrijgegeven.

Middleton kreeg onlangs nog gelijk van de Independent Press Standards Organisation toen ze een klacht indiende vanwege paparazzifoto’s van George op een politiemotor, die Britse media in mei afdrukten.