John van den Heuvel is niet bang voor Willem Holleeder

John van den Heuvel vindt Willem Holleeder ondanks dat hij in de gevangenis zit nog altijd de gevaarlijkste crimineel van Nederland. De misdaadverslaggever is echter niet bang voor hem. "Maar ik heb me wel altijd gerealiseerd dat ik te maken heb met een levensgevaarlijk persoon."

"Als hij (Holleeder, red.) wordt overgeplaatst naar een gevangenis waar hij weer contact mag hebben met medegevangenen en met de buitenwereld, dat hij dus in een situatie komt waarin hij niet meer 24 uur per dag in de gaten wordt gehouden, dan is hij de gevaarlijkste crimineel van Nederland", aldus Van den Heuvel in gesprek met Panorama.

De misdaadverslaggever meent dat de macht van Holleeder "misschien groter is dan wij allemaal denken". Van den Heuvel probeerde in 2012 contact te leggen met Holleeder die op dat moment vrij rondliep. De journalist hoopte de veroordeelde crimineel als een van de eerste te kunnen interviewen.

Van den Heuvel stuurde een brief naar Holleeder waarin hij voorstelde interviews te doen in een villa in Zuid-Frankrijk. In CollegeTour las Holleeder de brief voor, waarna de misdaadjournalist veel kritiek ontving.

"Die brief was achteraf te amicaal. (...) Die brief had ik zakelijker moeten opstellen. Alleen al omdat ik had moeten weten dat Holleeder dat interview toch nooit zou doen", aldus Van den Heuvel.

Tip de redactie