Maria Goos vindt onzekerheid na scheiding Peter Blok fijn

Maria Goos vindt het fijn dat ze dingen nu niet meer zo zeker weet als tijdens haar huwelijk met Peter Blok. De televisiemaakster werkte veel samen met haar ex-man, maar toen bleek dat hij een affaire had met Tjitske Reidinga moest ze op zoek naar een andere werkpartner en kwam ze er achter dat dat niet zo erg was.

In gesprek met AD vertelt Goos dat zij en Blok veel zekerheid uit elkaar haalden. "Ik ondervond veel steun uit zijn rationaliteit en hij uit mijn emotionele benadering. Nu denk ik dat we van die zekerheid niet veel leuker werden. We hadden succes, alles ging goed, we deden alles samen. Nu weet ik het allemaal niet zo zeker en dat is ontzettend fijn! Als een bevrijding."

Toegeven dat haar scheiding naast veel verdriet ook iets positiefs heeft gebracht vindt de schrijfster lastig. "Alsof ik mijn eigen huwelijk verraad. Het leverde me toch ook veel op. Het was een tophuwelijk! Dus ik ben daar heel voorzichtig in."

Goos opereerde naar eigen zeggen vanuit veiligheid, omdat ze wist dat Blok dezelfde smaak en humor heeft als zij. Nu heeft ze voor de serie La Famiglia samengewerkt met de 25-jarige Lucio Messecola, iets wat ze tijdens haar huwelijk niet had gedaan. "Ik blijk nu heel makkelijk te zijn in het leggen van contacten en in het openstaan voor ideeën van anderen."

Lees meer over:
Tip de redactie