Cliff Richard wordt definitief niet vervolgd voor seksueel misbruik. Het Openbaar Ministerie uit Engeland heeft besloten dat een herziening van de misbruikzaak niet nodig is.

Dat meldt de BBC dinsdag. De 76-jarige zanger laat in een reactie weten "erg blij" te zijn met de beslissing van het Britse Openbaar Ministerie.

Het OM besloot in juni al het onderzoek te staken. De autoriteiten hadden toen vastgesteld dat er onvoldoende bewijs was voor de beschuldigingen, die door vier destijds minderjarige mannen werden geuit en betrekking hadden op de jaren 1958 tot 1983.

Daarmee leek een einde te komen aan de al twee jaar voortslepende zaak, die al zo'n 800.000 pond heeft gekost. Eind augustus deed een mogelijk slachtoffer echter een verzoek om de beslissing om hem niet te vervolgen te herzien. Daarna volgde een tweede persoon die een verzoek tot herziening indiende.

Richard, bekend van klassiekers als Living Doll, heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Hij is nooit gearresteerd en heeft vrijwillig meegewerkt aan de verhoren door de politie.