Rick Brandsteder krijgt een week voorwaardelijke celstraf en een boete van 750 euro vanwege mishandeling. Het Openbaar Ministerie had zes weken gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk, tegen hem geëist.

De advocaat van Brandsteder pleitte voor een gevangenisstraf van een dag.

Brandsteder zou op 30 januari iemand meerdere malen in het gezicht gestompt hebben. De presentator van Temptation Island zou zijn voorgedrongen bij de rij voor het toilet. Daar werd hij door iemand in de rij op gewezen.

Brandsteder vertelt dat hij gelijk zijn excuses aanbood, maar niet op begrip kon rekenen van de man. "Je moet niet denken dat jij meer mag omdat je Brandsteder heet", zou de man gezegd hebben. De presentator reageerde daar niet op, waarna de man doorging met provoceren. 

Woede-uitbarsting

De presentator meent dat er door de provocaties bij hem een woede-uitbarsting ontstond waarbij hij het slachtoffer meerdere malen in het gezicht sloeg. Brandsteder geeft toe dat hij aangeschoten was, maar dat heeft volgens hem niets te maken gehad met zijn gebruik van geweld.

Volgens het slachtoffer ligt het verhaal anders. Hij zag iemand voordringen en besloot er wat van te zeggen, maar werd vervolgens direct tegen de grond geslagen. Toen hij probeerde op te staan kreeg hij gelijk weer een klap in zijn gezicht. 

Arrestatie

Het is niet de eerste keer dat de presentator in de rechtbank staat. In 2011 werden Brandsteder en zijn broer Robert gearresteerd, nadat er aangifte tegen hen werd gedaan vanwege openbare geweldpleging. Ze raakten toen op oudejaarsnacht betrokken bij een vechtpartij in een Amsterdams café.

In mei 2008 was de presentator betrokken bij een vechtpartij tijdens een afterparty van een Toppers-concert. Brandsteder zou daar aan de billen van Yvonne Dubbelboer hebben gezeten, wat in een ruzie eindigde.

Brandsteder raakte samen met zijn jongere broer in september 2007 ook al eens betrokken bij een vechtpartij, toen in een Amsterdamse snackbar.