De kinderen van Emile Ratelband worden als het aan de Raad voor de Kinderbescherming ligt onder toezicht gesteld. Royce en Emilio krijgen een gezinsvoogd die beide ouders gaat begeleiden.

In gesprek met De Telegraaf bevestigt de 67-jarige Ratelband het nieuws. Ook zijn advocaat en de advocaat van zijn ex-partner Moon bevestigen de stappen van de kinderbescherming.

Ratelband zegt tegen de krant dat zijn ex het "allemaal aan zichzelf te wijten heeft". Volgens de positiviteitsgoeroe en zijn advocaat zijn de omstandigheden waar de kinderen momenteel in leven "verre van acceptabel".

De advocaat van Moon laat in een reactie weten dat de onder toezichtstelling is vanwege het gedrag van Ratelband. "In het rapport staat onder meer dat Ratelband de 'aansluiting van de leeftijdsfase' van de kinderen heeft gemist en dus geen inlevingsvermogen heeft wat er in hun hoofden omgaat."

Ratelband zou volgens het rapport zijn 7-jarige zoon op blote voeten over hete kolen hebben laten lopen. Ratelband meent dat zijn ex hem "treitert" en de schuld op hem probeert af te schuiven.