Halina Reijn hield een een potentiële partner in haar achterhoofd toen ze haar huis aan het verbouwen en inrichten was. "Ik heb er van tevoren bewust over nagedacht: hoe nodig je hier een man uit?"

"Als je een beetje normaal wilt overkomen, kun je niet losgaan met Hello Kitty. Dus op een Kitty-haarband na heb ik mijn hele verzameling weggegooid", vertelt de veertigjarige actrice in gesprek met LINDA.wonen

Wel heeft ze een roze deken op haar roze bed. "Maar verder is het wel een strak en stoer huis. Ik denk dat een man zich hier best thuis kan voelen."

Bij het inrichten van haar huis heeft Reijn hulp gehad van een interieurontwerper. "Als het aan mij ligt, maak ik het hele huis roze. Oudroze met goud en groen, dat is mijn fetisj. Misschien is het een baarmoederding. In mijn vorige huis was het balkon roze, en nu wilde ik een roze keuken. Maar daar stak mijn interieurontwerper een stokje voor."

Compensatie

"Ter compensatie heeft de ontwerper de binnenkant van mijn lades en kasten pastelkleuren gegeven. Kreeg ik toch nog een beetje mijn zin", vervolgt ze. Ook heeft Reijn haar zin gekregen met het inrichten van een alternatieve kinderkamer. "Ik vind babykamerkleuren heel gaaf. Daarom is de inloopkast babyblauw."

"De aannemer riep nog dat-ie het echt niet vond kunnen, maar toen het af was, moest hij erkennen dat het wel mooi is."