President Barack Obama heeft Leonardo DiCaprio uitgenodigd voor het South By South Lawn festival, dat hij binnenkort houdt in zijn achtertuin. De Oscarwinnaar en activist is gevraagd om mee te discussiëren over de toestand van de aarde.

De president en de acteur bespreken tijdens het evenement "de noodzaak de enige planeet die we hebben te beschermen voor volgende generaties", aldus een verklaring van het Witte Huis.

De twee worden bijgestaan door klimaatveranderingspecialist Katharine Hayhoe. Ook gaat DiCaprio's  documentaire Before The Flood in première tijdens het festival.

South By South Lawn is een initiatief van Obama, waarbij innovatie centraal staat. De naam is een knipoog naar het South By Southwest (SXSW) festival dat jaarlijks wordt gehouden in Austin, Texas.

In maart was de president aanwezig bij dat evenement. Zijn eigen versie wordt gehouden op 3 oktober en is ook te volgen via de site en de facebookpagina van het Witte Huis.

Milieu

DiCaprio zet zich flink in voor het behoud van het milieu. Zo heeft hij meerdere keren geld gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor het milieu.

In 1998 richtte hij de Leonardo DiCaprio Foundation op. Daarmee zamelt de acteur geld in voor doelen die zich inzetten voor de planeet en bedreigde diersoorten.