De Britse politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van het hacken het iCloud-account van Pippa Middleton, de schoonzus van de Britse prins William. Het gaat om een 35-jarige inwoner van het district Northamptonshire, aldus nieuwszender Sky News.

Volgens Britse media zijn bij het hacken mogelijk 3.000 foto’s van Pippa gestolen. Het zou onder meer gaan om privéfoto's van prins George en prinses Charlotte, de kinderen van prins William en Kate.

Onder andere The Sun kreeg de foto's aangeboden, maar heeft die geweigerd en is vervolgens naar Middleton gegaan. Kort daarna werd de politie ingeschakeld.

Geld

De hacker, die schuil gaat onder de naam Crafty Cockney, gaf aan ongeveer 58.000 euro te willen ontvangen voor de fotocollectie. Ook zou de hacker privéberichten van de zus van Pippa Middleton aangeboden hebben.

De man heeft de foto's middels een inbraak in het iCloud-account van Middleton verkregen, een bekende methode om in iemands telefoon in te breken. In augustus 2014 werden ook de smartphones van Jennifer Lawrence en Rihanna gehackt, waarna er op internet enkele naaktfoto's van hen verschenen.

Privacy

William en Kate beschermen hun privacy en die van hun twee kinderen zo veel mogelijk. Zo worden slechts af en toe foto's van de familie vrijgegeven. Kate kreeg onlangs nog gelijk van de Independent Press Standards Organisation toen ze een klacht indiende vanwege paparazzifoto’s van George op een politiemotor, die Britse media in mei afdrukten.