Jeroen Spitzenberger overweegt om met zijn gezin naar Mexico te verhuizen, het geboorteland van zijn echtgenote Olinda.

"Mijn vrouw zou het liefst volgende week haar koffers pakken", vertelt de 40-jarige acteur in gesprek met Volkskrant Magazine

Spitzenberger benadrukt dat zijn vrouw in Nederland niet ongelukkig is. "Maar ze mist letterlijk en figuurlijk de warmte van Mexico. Ze zou het mooi vinden als we dat met het gezin langer dan zes weken in het jaar zouden kunnen ervaren."

"Maar dat is tegelijk ook de hobbel nog: wat dan precies? En hoe zit het met de scholing van de kinderen daar en met de veiligheid? Dit is natuurlijk een probleem in bepaalde delen van Mexico. Maar als ik er dan weer wat danseriger in sta, voel ik dat ik het graag wil."

Durf

De acteur zegt de durf te hebben om naar een compleet ander land te emigreren. "Ik zou het inmiddels een gemiste kans vinden als we het niet zouden doen. Mijn intuïtie zegt dat het verrijkend voor ons hele gezin kan zijn. Want ongeacht hoe de ervaring uitpakt, je ontdekt van alles. Over jezelf en over elkaar."

"We zouden het in ieder geval voor een jaar willen proberen. En dan tussen nu en over vijf jaar", besluit Spitzenberger.