Brad Pitt wordt zeer waarschijnlijk niet vervolgd voor mishandeling van zijn 15-jarige zoon Maddox. De kans is groot dat het vermeende incident in een privévliegtuig niet bewezen kan worden.

Onderzoekers zeggen daarnaast niet te weten of de acteur fysiek geweld gebruikte of zijn zoon een corrigerende tik gaf, melden verschillende bronnen aan TMZ. De kinderbescherming van Los Angeles en de FBI doen momenteel onderzoek naar de gebeurtenis. 

Volgens bronnen zaten Pitt, Jolie en hun zes kinderen vorige week woensdag op een vlucht in hun privévliegtuig toen hij dronken werd. Tijdens zijn dronken bui zou Pitt hebben gegild en zijn zoon fysiek hebben mishandeld.

Toen het vliegtuig was geland meldden ooggetuigen dat Pitt nog steeds woedend was. Hij zou hebben geprobeerd om het vliegveld te verlaten in een tankvoertuig.

Iemand die aan boord was van het vliegtuig of zag wat er gebeurde op het vliegveld zou de situatie hebben doorgegeven aan de kinderbescherming van Los Angeles. 

Scheiding

Afgelopen week werd bekend dat de acteur en zijn vrouw Angelina Jolie gaan scheiden. De actrice diende maandag de scheidingspapieren in omdat ze naar verluidt niet blij is met de manier waarop Pitt het vaderschap invult. Mogelijk heeft de breuk ook te maken met het incident in een privévliegtuig.

Dinsdag werd openbaar dat Jolie wil scheiden van Pitt. In een verklaring liet ze weten dit besluit te hebben genomen voor "de bestwil van het gezin".

Het gerucht ging ook dat Pitt een affaire zou hebben met de Franse actrice Marion Cotillard. De actrice was de tegenspeler van hem in Allied. Cotillard spreekt dit donderdag tegen via Instagram.