Een bezoek aan een blijf-van-mijn-lijfhuis heeft diepe indruk gemaakt op Chantal Janzen. De presentatrice koopt dinsdag het eerste velletje Kinderpostzegels, waarmee dit jaar geld wordt ingezameld voor kinderen in de vrouwenopvang.

"Dit is toch een ver-van-mijn-bedshow", vertelde Janzen aan het AD.

"Als iemand mij vraagt waar het geld naartoe gaat, wil ik niet een pr-praatje opdreunen dat ik van een A4’tje uit mijn hoofd heb geleerd", legt de 37-jarige presentatrice uit over haar bezoek. “Ik heb er zo’n hekel aan als ik collega’s erop betrap dat ze niet eens goed kunnen uitleggen waarom ze ergens hun naam aan hebben verbonden. Daarom wilde ik dit met eigen ogen zien.”

De verhalen van de kinderen en hun moeders in de opvang maakten veel indruk op Janzen. "Ik heb nu de neiging om alles wat ik nog in mijn kelder heb staan, daarnaartoe te brengen", zei ze na afloop van het bezoek.

"Als ik zoiets heb gezien, dan bel ik mijn man en vraag: wat kunnen we doen? Hij probeert me weer rustig te maken. 'Je komt er net uit, laat het even bezinken'. Ik kan niet alles oplossen, maar het voelt zo machteloos als ik weer naar mijn fijne huis ga, naar mijn lieve man en huppelende kind."