Chris Brown heeft donderdag bezoek gehad van de Amerikaanse kinderbescherming. De instelling kwam controleren of het welzijn van zijn dochter Royalty niet in gevaar was.

Dat meldt TMZVolgens de nieuwswebsite kwam de kinderbescherming langs omdat Nia Guzman, Browns ex-vriendin en de moeder van het tweejarige meisje, zich zorgen maakte.

Brown werd eind augustus gearresteerd, nadat hij een wapen zou hebben getrokken tijdens een ruzie met voormalig Miss Californië Baylee Curran. Tien uur na zijn arrestatie was de zanger weer op vrije voeten na het betalen van 250.000 dollar (224.036 euro) borg. 

De zanger maakte in maart 2015 bekend dat hij een tien maanden oude dochter had en dat hij naar de rechter stapte voor een omgangsregeling. Hij had op dat moment een relatie met model Karrueche Tran, die hem verliet.

Brown en de moeder van het meisje delen inmiddels de voogdij. Eerder dit jaar probeerde Guzman die regeling tevergeefs aan te passen. Browns dochter was volgens TMZ  bij de zanger ten tijde van het bezoek van de kinderbescherming.