De kinderbescherming van Los Angeles onderzoekt of Brad Pitt verbaal en fysiek zijn kinderen heeft mishandeld. De mishandeling zou voor Angelina Jolie de doorslag zijn geweest om van hem te scheiden, schrijft TMZ

Eerder was er ook sprake van dat de politie van Los Angeles bij het onderzoek betrokken zou zijn, maar dit werd door een woordvoerder aan US Weekly ontkend. Wel zou de zaak zijn overgedragen aan de FBI.  Omdat de zaak zich (deels) in de lucht zou hebben afgespeeld, houdt dit volgens TMZ in dat zij de zaak in behandeling zullen nemen. 

Volgens bronnen zaten Pitt, Jolie (41) en hun zes kinderen vorige week woensdag op een vlucht in hun privévliegtuig toen hij dronken werd. Tijdens zijn dronken bui zou hij hebben gegild en zijn kinderen fysiek hebben mishandeld.

Toen het vliegtuig was geland meldden ooggetuigen dat Pitt nog steeds woedend was. Hij zou hebben geprobeerd om het vliegveld te verlaten in een tankvoertuig.

Iemand die aan boord was van het vliegtuig of zag wat er gebeurde op het vliegveld zou de situatie hebben doorgegeven aan de kinderbescherming van Los Angeles. 

Video: Angelina Jolie en Brad Pitt gaan scheiden 

Angelina Jolie en Brad Pitt gaan scheiden
Angelina Jolie en Brad Pitt gaan scheiden

'Zeer serieus'

Een bron in de omgeving van Pitt zegt dat de 52-jarige acteur de aantijgingen "zeer serieus" neemt. "Hij zegt dat hij zijn kinderen nooit heeft mishandeld. Hij vindt het jammer dat er mensen zijn die hem blijven presenteren als de slechterik in het verhaal."

Het is gebruikelijk bij een melding van kindermishandeling dat ook de politie wordt ingeschakeld. Details zijn nog onbekend. Momenteel wordt onderzocht of er inderdaad sprake is van een mishandeling door Pitt.

Scheiding

TMZ bericht dat dat het incident de druppel was voor Jolie en de dag erna de scheidingspapieren indiende. Dinsdag werd openbaar dat Jolie wil scheiden van Pitt. In een verklaring liet ze weten dit besluit te hebben genomen voor "de bestwil van het gezin".

Het gerucht ging ook dat Pitt een affaire zou hebben met de Franse actrice Marion Cotillard. De actrice was de tegenspeler van hem in Allied. Cotillard spreekt dit donderdag tegen via Instagram.

Dalai lama

De dalai lama reageerde donderdag in Good Morning Britain op de scheiding van het Hollywoodstel. Hij zei de scheiding te betreuren. 

De Tibetaanse spiritueel leider vreest dat de scheiding grote gevolgen heeft voor de zes kinderen van ‘Brangelina’. "Soms bij gescheiden mensen groeien de kinderen dichter naar hun vader of hun moeder toe. Soms is dat moeilijk." De 81-jarige geestelijk leider voegde daaraan toe dat de breuk mogelijk psychische sporen nalaat bij Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10) en de achtjarige tweeling Vivienne en Knox.

Zelf betreurt de dalai lama het niet dat hij nooit is getrouwd. "Sommige lange huwelijken zijn goed, maar dikwijls is een huwelijk een aanloop naar een scheiding."