Brad Pitt gaat er alles aan doen om gedeelde voogdij te krijgen over de zes kinderen die hij met Angelina Jolie heeft. De acteur zou woedend zijn dat zijn ex hem slechts korte bezoekjes aan de kinderen wil geven.

Jolie zou volgens scheidingspapieren in handen van TMZ gevraagd hebben om de volledige voogdij over Shiloh, Zahara, Vivienne, Knox, Pax en Maddox. De actrice wil een bezoekregeling treffen met haar toekomstige ex-man.

Pitt vertelt volgens bronnen uitgebreid aan zijn vrienden dat er "geen kans" is dat hij niet de voogdij over zijn kinderen krijgt. De acteur wil gedeelde voogdij en niets minder dan dat.

Het stel kondigde dinsdag aan om na een relatie van ruim twaalf jaar uit elkaar te gaan. Jolie zou genoeg hebben van het wiet- en alcoholgebruik van Pitt. De acteur zou zich daardoor agressief gedragen en "een gevaar" vormen voor de zes kinderen van het stel.

'Fantastische moeder'

Pitt zou zijn ex op geen enkele manier in de weg willen zitten en haar een "fantastische moeder" vinden, maar het ook heel belangrijk vinden dat zijn kinderen weten dat hij voor hen wil vechten.

De 41-jarige actrice en de 52-jarige acteur trouwden in augustus 2014 toen ze al bijna tien jaar een relatie hadden. De twee ontmoetten elkaar op de set van Mr. and Mrs. Smith. Pitt was destijds nog getrouwd met Jennifer Aniston.