George Clooney is bedroefd om de scheiding van acteur Brad Pitt en actrice Angelina Jolie. Dat zei Clooney in een reactie op de Amerikaanse zender CNN.

Clooney was in New York om de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen en zich in te zetten voor Syrische vluchtelingen. Hij reageerde verrast en aangeslagen.

"Ik hoor dit voor het eerst. Wow", zegt Clooney tegen CNN. "Ik voel me bedroefd om dit nieuws. Bedroefd voor hen want dit is een treurig verhaal voor een familie", aldus de acteur.

Clooney is sinds 2001 bevriend met Brad Pitt sinds ze hebben samengewerkt voor de speelfilm Ocean's Eleven.

Susan Sarandon

Ook Susan Sarandon deelde haar mening over de scheiding. Sarandon vindt dat de Amerikaanse media teveel aandacht besteden aan de scheiding tussen Brad Pitt en Angelina Jolie. De 69-jarige actrice liet zich dinsdag op Twitter kritisch uit over de berichtgeving.

Sarandon twitterde een screenshot van de website van nieuwszender CNN waar de berichtgeving over de break-up tussen Pitt en Jolie prominent op was te zien. "CNN Prioriteiten, TerrenceCrutcher", schreef ze.

Terrence Crutcher is een zwarte, ongewapende Amerikaan die afgelopen week werd doodgeschoten door de politie in Tulsa. De dood van Crutcher zorgt opnieuw voor raciale spanningen in de VS.