AMSTERDAM - Lekker meebrullen met de grootste hits van onder anderen Imca Marina, Guus Meeuwis en de Songfestival-artiesten. Dat is de bedoeling van het AMeezing Concert op zaterdag 18 december in het Geldredome in Arnhem. Irene Moors en Carlo Boszhard presenteren de show.

De avond is een grote karaokeshow met de orginele artiesten van grote meezinghits. De karaoke-favoriet 'Het is een nacht' wordt dus gezongen door Guus Meeuwis zelf, maar wel samen met het publiek.

Volgens Irene Moors is meezingen steeds populairder aan het worden, vooral door meezing-musicals zoals de Sound of Music. "Het geeft een saamhorigheidsgevoel." De tekst van de nummers worden, zoals dat hoort bij karaoke, op beeldschermen getoond. Toch verwachten Irene en Carlo dat iedereen de tekst wel uit zijn hoofd kent.

De twee presentatoren van het RTL4-programma Life & Cooking verwierven hun bekendheid met het kinderprogramma Telekids. Hun eigen hits Pittige Tijden en 3,2,1 zullen dus ook niet ontbreken. Irene heeft zelfs zangles genomen om "aanhoorbaar" te zijn in het Geldredome. Carlo heeft dat volgens eigen zeggen niet nodig. "Maar natuurlijk ga ik wel mee om Irene te steunen." Het concert is eenmalig. "Maar als het een groot succes wordt, verwacht ik zeker wel een vervolg", aldus Irene Moors.

Het idee voor het AMeezing Concert is van elektronicaconcern Philips. De 25.000 kaarten zijn ook niet te koop, maar alleen te verkrijgen bij aankoop van een Philips apparaat.